طرز تهیه شله مشهدی | شله مشهدی: طرز تهیه شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته میشود، غذایی از خانواده آشها است. مواد اصلی شله مشهدی گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که می توان برای خوشمزه و مقویتر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.

مواد لازم شله مشهدی
- برنج – 250 گرم
- گوشت سر دست – 3 کیلوگرم
- پیاز خردشده – 500 گرم
- بلغور – 750 گرم
- نخود – 500 گرم
- ماش – 1/4 پیمانه
- لوبیا چیتی – 250 گرم
- لوبیا قرمز – 250 گرم
- دارچین – 20 گرم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه شله مشهدی
ابتدا برای پختن این غذا باید از چند ساعت قبل همه حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. گوشت را هم به همراه پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل و 2 لیتر آب بگذارید تا خوب پخته شود و بعد آن را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید. همه حبوبات را باهم در ظرفی بریزید و بپزید و زمانی که نیم پز شدند بلغور را به آنها اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش خوردند برنج شسته شده را هم به حبوبات اضافه کنید و در این مرحله مرتب هم بزنید تا مواد ته نگیرند. وقتی حبوبات کاملا پخته شدند و برنج لعاب داد گوشت پخته و ریش ریش شده را به همراه دارچین و نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت ملایم کنار هم بجوشند و کشدار شوند.
بعد حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا آش به مدت 1 ساعت مثل برنج دم بکشد. شله مشهدی آماده شده را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با خورشت قیمه تزیین کنید.
نکات لازم شله مشهدی
- زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت است.
- شله مشهدی را میتوانید در وعده نهار – شام – پیش غذا سرو کنید.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 25 نفر مناسب است.